Önaktiváló tanácsadás

Tervezd a jól-lét fókuszával a napi rituálédat és alakítsd aktívan a napjaidat.

Változtatni szeretnél az életeden, de aggódsz a jövőt illetően? Úgy érzed, tudnod kellene, hogyan tedd az életed jobbá, de nem látod, melyik irányba indulj el? Nem tudsz fókuszt tartani, és csődöt mondanak a terveid? Elvesztetted a motivációd, és megrekedtél? Lankadt az önbizalmad, és enervált vagy a mindennapokban? Azt éled meg, hogy nem vagy elég jó?

A szokásrend fókuszú önaktiváló tanácsadás célja, hogy megtanulj saját erődből kimozdulni a holtpontról, és hogy megtapasztald, többre vagy képes, mint amit eddig gondoltál magadról. A folyamat során megtanulhatod tudatosítani élethelyzeteidet, így megteremtve magad számára annak lehetőségét, hogy választhass a cselekvési utak között. Az élményközpontú munka azt célozza, hogy képes légy belehelyezkedni bármely tapasztalatba – legyen az negatív vagy pozitív –, így pragmatikus és reflektív kérdések megtestesítésével megteremtheted magad számára azt a teret, amiben testi érzeteiddel ráláthatsz arra a rendszerre, amit éppen megélsz és megvizsgálhatod, majd megtervezheted, mit tehetsz azért, hogy jól légy, jobb életet élj, és egy jobb világot építs.

 

A tanácsadást hívhatjuk a jól-lét gyakorlatának, de felfoghatjuk úgy is mint elmetornát, ahol a tested és elméd kapcsolatának fejlesztésével formálod az elméd. Bioszisztematikus megközelítésből ez a folyamat a test–elme-kapcsolatok integrálásáról szól: a rendszerszemlélet, és testérzetek segítségével fejlesztjük az agy kapacitását, hogy az képes legyen szabályozni az érzelmeket, a figyelmet, a gondolatokat, a viselkedést, így érlelve szokássá azokat a gyakorlatokat, amelyek segítségével tudatosabban, rugalmasabban, könnyedebben élhetjük az életünket.

Az egyéni tanácsadás során természeteddé válik a jól-lét gyakorlása a figyelem, a testközpontú tudatosság, cselekvési szándék és aktivitások szisztematikus fejlesztésével. A tervezett rituálék azaz szokások és rutinok stabilizálják a jól-lét állapotát, így javítják a kapcsolataink minőségét másokkal, fenntartják az érzelmi egyensúlyt és a rugalmasságot a kihívások idején. Alkalomról alkalomra erősödik a jelentésteljesség és a szándék érzése, amelyek a szabad és kreatív megmozdulásokon keresztül megjelenítik az önazonos és könnyed élet belső tervét, ami a mindennapok új aktivitásai által válik valóra.

 

Ösztönösen vágyunk arra, hogy életünk tapasztalatai során minél többször megéljük a jól-lét nyugalmát, jelentőségünket, egyediségünket és a lét könnyedségét annak révén, ahogy kapcsolódunk másokhoz és a minket körülvevő világhoz. Minél többször éljük meg ezeket a tapasztalatokat, annál inkább természetünk részévé válnak, és új működésünk idővel felülírja az önmagunkról alkotott képünket, átalakítja diszharmonikus sémáinkat, és harmonizálja a valóságunkat.


A tanácsadás során megtanulhatod, hogyan alkalmazd a rituálé designt az életedet alkotó mindennapok megtervezéséhez és a döntéshozatalhoz, melynek fókuszában önmagunk, szűkebb és tágabb környezetünk jobbá tétele áll.

 

A folyamat során megtanulhatod:

 

 • Feltérképezni és megvizsgálni „életed történetét" – amit magadnak és másoknak mesélsz önmagad és a világod kapcsolatáról –, ami oda vezetett, ahol most vagy.

 • Kilépni a korlátozó meggyőződéseid börtönéből, és logikát váltani, aminek a fókuszában az élet mint a teljes megtapasztalás útja áll.

 • Összehangolni életed dimenzióit (párkapcsolat, család, munka, barátok, egészség, szabadidő) az önazonos, jelentésteljes és harmonikus mindennapok érdekében.

 • Átalakítani azon diszfunkcionális sémákat, amik már nem szolgálnak többé, és rálátni az azok mögött meghúzódó tapasztalatokra.

 • Integrálni a jól-lét állapotát, és megérteni, mi az, ami vitalizál és mi az, ami leszív, hogy egy olyan életet építhess magadnak, ami feltölt téged.

 • Olyan szokásokat és aktivitásokat tervezni, amelyek segítenek fenntartani a jól-lét állapotát és a harmonikus kapcsolatokat a mindennapokban.

 • Olyan technikákat fejleszteni, amelyekkel képes vagy aktiválni és motiválni önmagad a nehéz élethelyzetekben.

 

A cél az, hogy a mindennapjaidban:

 

 • Többször legyél jól, mint rosszul.

 • Olyan emberek vegyenek körül, akikkel jól érzed magad.

 • Olyan tevékenységeket űzz, amiktől jól vagy.

 • Olyan helyeken tartózkodj, ahol jól érzed magad.

 • Tudatosan vezessen az, amiért szeretsz élni.


 

A tanácsadás hasznos lehet azok számára, akik úgy érzik, hogy a jól-lét állapota és annak minőségei elérhetetlenek vagy idegenek számukra, és ezért szeretnének minél többször belehelyezkedni, hogy így integrálják azt a mindennapi szokásrendjükbe.

Az egyéni tanácsadás történhet mind személyesen, mind az online térben.

Készen állsz rá, hogy a jól-lét napi gyakorlásával szisztematikusan átalakítsd az életed? 

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat >>

Ügyfélreflexiók

“A Lilivel való közös munka egy olyan önismereti és önfejlesztő élmény, amivel eddig nem találkoztam. A leghasznosabb számomra az volt, hogy nem csak kognitív szinten segített újrakeretezni a behozott élményeket, hanem nagy hangsúlyt kaptak a testben megjelenő érzetek és az intuitív vizuális gyakorlatok is. Ezek a testérzet-központú gyakorlatok erősen megmaradtak bennem és abban is segítettek, hogy gyorsan felismerjem a számomra kellemetlen, nehéz, vagy egyszerűen csak az engem nem támogató helyzeteket, regisztrálni tudjam őket, és az ülésen kifejlesztett módszerekkel ezeken változtatni tudjak. A foglalkozás végére több saját reziliencia-fejlesztő rituálét is ki tudtam alakítani, és egy olyan, addig homályos identitás-részt sikerült megerősíteni magamban, ami másfél év elteltével is meghatároz, inspirál és rengeteg energiát ad. Nagyon hálás vagyok a különleges közös munka élményéért, az izgalmas, önazonos eredményért, és a profi támogatásért!” - P.R.

—  Name, Title

Szeretnél többet megtudni a szolgáltatásról?

Jelentkezz a félórás ingyenes online konzultációra!

Gulbert Lili

Rendszergondolkodó,

Rendszerelvű tanácsadó és mediátor,

Végzős mentáhigiéné hallgató

Missziója, hogy munkájával egy békésebb világot építsen. Legyen szó konfliktusról akár egyének között, akár egy cégen belül, vagy különböző közösségek között, semleges és bizalmi partnerként arra törekszik, hogy segítsen újraépíteni a kapcsolatokat, újratervezni a folyamatokat, és harmonizálni az élet-, és munkakörnyezeteket, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy a világ egy jobb hely legyen.

© 2021 by Lili Gulbert. All rights reserved.     Terms      Privacy     Contact