top of page

Ez az oldal egy mély és aktív tanulási út kezdete lehet, amin érző és értő hallgatóként kísérlek, míg a munka nehezebb részét te végzed.

Bemutatkozás

Gulbert Lili , mentálhigiénés tanácsadó
Gulbert Lili , mentálhigiénés tanácsadó
Gulbert Lili , mentálhigiénés tanácsadó

Korunk széttöredezett és krízisekkel terhelt világában ez a szemlélet a természetes. Viszont ennek pont az ellentéte a biológiai igényünk; kölcsönös kapcsolatokra van szükségünk ahhoz, hogy jól legyünk, jobban éljünk és egy jobb világot teremtsünk, együtt. Kísérőként nincs más dolgom, minthogy létrehozzam számodra azt a megtartó teret, amiben biztonságosan kapcsolódhatsz és felfedezheted a saját aktiváló utad, amit bejárva megtanulhatod tudatosan erősíteni a jól-létedet.​

A felfedező út során lesznek nehézségek és kihívások, ez természetes. De ne aggódj, segítek, hogy ezeket kreatívan lehetőségekké alakíthasd és megtanulj élni velük.

Gulbert Lilinek hívnak, és egy olyan mentálhigiénés szakember vagyok, aki rendszerekben gondolkodik és testorientált pszichológiai gyakorlatokban jártas (bioszisztemikus testmunka, komplex mozgásterápia). Hiszem, hogy az egyéni és közösségi jól-létünk kulcsa az, hogy megtanuljunk megküzdeni a nehéz élethelyzeteinkkel, amik feszültséget keltenek a testünkben, és uralva az ösztönös reakcióinkat a tisztánlátás nyugodt erejével alakítsuk a kapcsolatainkat az életünk különböző színterein - a párkapcsolatunkban, a családunkban, a munkahelyünkön, a baráti körünkben, a közösségi életünkben, és ami a legfontosabb: az önmagunk viszonyában. Az aktiváló mentálhigiénés tanácsadás gyakorlatát ezért fejlesztettem, hogy munkámmal így járulhassak hozzá az én és a te, a mi jól-létünkhöz: a békés biztonságunkhoz, az emberi és kölcsönös kapcsolatainkhoz, és a kreatív tetteinkhez, amikkel egy jobb világot építhetünk, együtt. 

 

Lehet, hogy most megrekedtél, de ne feledd, ez emberi. Egyszerűen csak annyit jelent, hogy bővítened kell a megküzdési készségedet és eszközkészeletedet. Bár a jövő kiszámíthatatlan és bizonytalan, de azzal, hogy ezt az oldalt olvasod megerősíted a szándékod; jobban akarod érezni magad a bőrödben. Már ezzel is aktiválód magad. A következő lépés az, hogy végy egy mély lélegzetet és csak hagyd, hogy a kíváncsiságod tovább vigyen az úton.

Csatlakozz hozzám egy ingyenes próbaülésre

 

Szeretettel várlak,

Lili

Azt gondoltad, hogy a kihívásaiddal egyedül kell megküzdened?

Értékek, amikben hiszek

Minden élő rendszernek megvan az a belső bölcsessége, amely által képes organikusan megújulni, növekedni és virágozni. A segítő szerepe, hogy segítsen a kliensnek újrakapcsolódni testének ezen intelligenciájával. Minden embernek más a megújulás és növekedés útja, aminek a terve ott lakozik benne. 

Organikus megújulás és növekedés

Létezésünk egymástól függő részek komplex rendszere. Ebben az egységben emberként mi mind kapcsolódunk egymással, még akkor is, ha van, amiben különbözünk. Ez az egység mindig fennáll, még akkor is, ha nincs tudomásunk róla. Ebben az egységben minden mindennel összefügg.

Egység

Az embert teljességében- testi, lelki, szellemi és szociális egységében vizsgálja. A holisztikus fejlesztések során ezek rendszerében dolgozunk, így a tanulási folyamat egyszerre integratív és szisztematikus, induktív és deduktív, valamint integrálja a racionális és intuitív tudásmódokat is.

Holisztikus szemlélet

Hiszem, hogy az embereket nem kell megjavítani vagy megváltoztatni. Nem kell semmit erőltetni, ami nem jön magától. A foglalkozásaim terében kerüljük a kritizálást, ítélkezést vagy patologizálást. Helyette mélyen meghallgatjuk, bátorítjuk és pozitívan megerősítjük egymást, így elősegítve a biztonságos változást.

Erőszakmentes kommunikáció

A tudatos jelenlétre törekszem, és erre ösztönzöm a klienseimet is, hogy az interakciók során be tudják azonosítani a belső tapasztalataikat. Nem csak azt, hogy milyen hatással vannak rájuk mások, hanem azt is, hogy ők hogyan hatnak másokra. A testfókuszú jelenlét által létrejövő mély rezonancia  megteremti azt a teret, amiben felbukkanhat az intuíció és inspiráció, az organikus változás hajtóerői.

Tudatos jelenlét

Egy kapcsolaton belül minden csak reakció. A reakciók együttese pedig egyedi természetet ad minden kapcsolatnak. A cél, hogy minél több mély és autentikus kapcsolatunk legyen, amikben természetesek a kihívások, melyek a személyes és kapcsolat fejlődésének lehetőségét hordozzák magukban. Egyikünk sem tökéletes, de mindannyian képesek vagyunk rá, hogy változtassunk, így változzunk, együtt.

Kapcsolati alkímia

bottom of page