top of page

Aktiváló mentálhigiénés tanácsadás

Tanulj meg tudatosan kimozdulni a megrekedtség állapotából a jól-lét irányába!

A tapasztalataink formálják agyunkat – életünk végéig.

Vajon hogyan alakíthatod tudatosan úgy a mindennapok élményeit, hogy azok a jól-lét állapotát erősítsék a testedben, az elmédben és a kapcsolataidban?

Aktiváló tanácsadáson mélyen praktikus és hatékony technikákat sajátíthatsz el. Ezek napi gyakorlásával, saját erődből a jól-lét állapotára válthatsz, és fókuszáltan erősítheted azt a rendszeredben, lépésről lépésre az alábbiak szerint :

01. élethelyzetek és lehetőségek

       tudatosítása

02. pozitív viselkedésminták és

       szokások kialakítása

03. figyelem fókuszálása és

       elmélyülés

04. feszültségoldás

Ha új gondolkodásmódokat és egészségesebb viselkedésmintákat építünk az életünkbe, a jól-lét egyre többször és egyre hosszabb ideig fogja uralni napjainkat.

Aktiváló mentálhigiénés tanácsadás letisztult tudományos összefüggésekkel, testközpontú technikákkal és praktikus gyakorlatokkal segít rálátni a saját komplex működésedre, és segít megérteni, hogyan változtathatsz rajta annak érdekében, hogy tudatosan kimozdíthasd magad a megrekedtség állapotából a jól-lét irányába . A tanácsadás gyakorlóterében olyan új gondolkodásmódokat és viselkedésmintákat fejlesztünk, amikkel harmonizálhatod idegrendszered, tudatos gyakorlásukkal pedig az életedet is. Az aktiváló folyamat során szerzett pozitív megerősítő tapasztalatok lépésről lépésre csökkentik a feszültséget a testedben, enyhítik a rossz hangulatodat és növelik a teljesítményedet, hogy egy sokkal nyugodtabb, kapcsoltabb, inspiráltabb és teljesebb életet élhess.

Fontos, hogy az aktiváló munka eltér a hagyományos dialogikus mentálhigiénés gyakorlatoktól. Itt a hangsúly a gyakorlásra és a megélt tapasztalat elmélyítésére kerül, ez ugyanis a szemlélet-, és a viselkedésváltozás alapja. Az aktiváló ülések alatt olyan egyedi kognitív és testorientált módszertanokkal dolgozunk, mint:

Egyéni tanácsadás

Más az agyunk, így más lesz az utunk is. Melyik típusú munka passzol a leginkább a működésedhez?

Alacsony intenzitású

A cél a napi szokásrend monitorozásával az egészséges szokások, és az élvezetes élmények növelése a jól-lét huzalozásának érdekében. A megoldásfókuszú folyamatot egy munkafüzet vezeti, amely a megértés - tervezés - gyakorlás - monitorozás eszközeivel fejleszti a kliens azon képességeit, amelyek nélkülözhetetlenek a kívánt viselkedésváltozáshoz.

Magas intenzitású

A kapcsolati fókuszú és testorientált tanácsadás során azzal dolgozunk, ami „van”. Olyan viselkedésmintákat és gondolkodásmódokat fejlesztünk alulról felfelé, melyek segítségével a kliens sikeresen megküzdhet az aktuális kihívásaival és elmélyítheti a kapcsolatát önmagával, a testével, másokkal, a környezetével és a jövőjével.

Nem tudod eldönteni, hogy milyen intenzitású munka illene a karakteredhez?
Az ingyenes próbaülésen kiderítheted
A személyes tanácsadáson való részvétel számodra nem megoldható?
Adott a lehetőség, hogy az online térben találkozzunk.

Csoportos aktiváló foglalkozások

Vannak, akiknek a működéséhez inkább a csoportos önismereti munka illik. Te is közéjük tartozol?

Tematikus
Mentálhigiénés Foglalkozások

Események>>
újrakezdők

Újrakezdők
önismereti csoport nőknek

Kérdésed lenne valamelyik csoportos foglalkozással kapcsolatban?
Írd meg számomra bizalommal!

Ügyfélreflexiók

“A Lilivel való közös munka egy olyan önismereti és önfejlesztő élmény, amivel eddig nem találkoztam. A leghasznosabb számomra az volt, hogy nem csak kognitív szinten segített újrakeretezni a behozott élményeket, hanem nagy hangsúlyt kaptak a testben megjelenő érzetek és az intuitív vizuális gyakorlatok is. Ezek a testérzet-központú gyakorlatok erősen megmaradtak bennem és abban is segítettek, hogy gyorsan felismerjem a számomra kellemetlen, nehéz, vagy egyszerűen csak az engem nem támogató helyzeteket, regisztrálni tudjam őket, és az ülésen kifejlesztett módszerekkel ezeken változtatni tudjak. A foglalkozás végére több saját reziliencia-fejlesztő rituálét is ki tudtam alakítani, és egy olyan, addig homályos identitás-részt sikerült megerősíteni magamban, ami másfél év elteltével is meghatároz, inspirál és rengeteg energiát ad. Nagyon hálás vagyok a különleges közös munka élményéért, az izgalmas, önazonos eredményért, és a profi támogatásért!” - P.R.

bottom of page