Aktiváló mentálhigiénés tanácsadás

Mozdulj ki a holtpontról és tégy a változás érdekében!

Változtatni szeretnél az életeden, de aggódsz a jövőt illetően? Úgy érzed, tudnod kellene, hogyan tedd az életed jobbá, de nem látod, melyik irányba indulj el? Nem tudsz fókuszt tartani és csődöt mondanak a terveid? Elvesztetted a motivációd és megrekedtél? Lankadt az önbizalmad és enervált vagy a mindennapokban? Azt éled meg, hogy nem vagy elég jó?

Az aktiváló mentálhigiénés tanácsadás célja, hogy megtanulj saját erődből kimozdulni a holtpontról, és hogy megtapasztald, többre vagy képes, mint amit eddig gondoltál magadról. A folyamat során megtanulhatod tudatosítani élethelyzeteidet, így megteremtve magad számára annak lehetőségét, hogy választhass a cselekvési utak között. Az élményközpontú munka azt célozza meg, hogy képes légy belehelyezkedni bármely tapasztalatba – legyen az negatív vagy pozitív –, és a figyelem fókuszálásával, valamint a pragmatikus és reflektív kérdések megtestesítésével megteremtsd magad számára azt a teret, amiben testi érzeteiddel ráláthatsz arra a rendszerre, amit éppen megélsz és megvizsgálhatod, majd megtervezheted, mit tehetsz azért, hogy jól légy, jobb életet élj, és egy jobb világot építs.

 

A tanácsadást hívhatjuk a jól-lét gyakorlatának, de felfoghatjuk úgy is mint elmetornát, ahol a tested és elméd kapcsolatának fejlesztésével formálod az elméd. Bioszisztematikus megközelítésből ez a folyamat a test–elme-kapcsolatok integrálásáról szól: a rendszerszemlélet, és testérzetek segítségével fejlesztjük az agy kapacitását, hogy az képes legyen szabályozni az érzelmeket, a figyelmet, a gondolatokat, a viselkedést, így érlelve szokássá azokat a gyakorlatokat, amelyek segítségével tudatosabban, rugalmasabban, könnyedebben élhetjük az életünket.

Az egyéni tanácsadás során természeteddé válik a jól-lét gyakorlása a figyelem, a testközpontú tudatosság, cselekvési szándék és aktivitások szisztematikus fejlesztésével. A tervezett aktivitások (rituálék, szokások és rutinok, azaz viselkedések) stabilizálják a jól-lét állapotát, így javítják a kapcsolataink minőségét másokkal, fenntartják az érzelmi egyensúlyt és a rugalmasságot a kihívások idején. Alkalomról alkalomra erősödik a jelentésteljesség és a szándék érzése, amelyek a szabad és kreatív megmozdulásokon keresztül megjelenítik az önazonos és könnyed élet belső tervét, ami a mindennapok új aktivitásai által válik valóra.

 

Ösztönösen vágyunk arra, hogy életünk tapasztalatai során minél többször megéljük a jól-lét nyugalmát, jelentőségünket, egyediségünket és a lét könnyedségét annak révén, ahogy kapcsolódunk másokhoz és a minket körülvevő világhoz. Minél többször éljük meg ezeket a tapasztalatokat, annál inkább természetünk részévé válnak, és új működésünk idővel felülírja az önmagunkról alkotott képünket, átalakítja diszharmonikus sémáinkat, és harmonizálja a valóságunkat.


A tanácsadás során megtanulhatod, hogyan alkalmazd az aktiváló gyakorlatokat az életedet alkotó mindennapok megtervezéséhez és a döntéshozatalhoz, melynek fókuszában önmagunk, szűkebb és tágabb környezetünk jobbá tétele áll.

 

A folyamat során megtanulhatod:

 

 • Feltérképezni és megvizsgálni „életed történetét" – amit magadnak és másoknak mesélsz önmagad és a világod kapcsolatáról –, ami oda vezetett, ahol most vagy.

 • Kilépni a korlátozó meggyőződéseid börtönéből, és logikát váltani, aminek a fókuszában az élet mint a teljes megtapasztalás útja áll.

 • Összehangolni életed dimenzióit (párkapcsolat, család, munka, barátok, egészség, szabadidő) az önazonos, jelentésteljes és harmonikus mindennapok érdekében.

 • Átalakítani azon diszfunkcionális sémákat, amik már nem szolgálnak többé, és rálátni az azok mögött meghúzódó tapasztalatokra.

 • Integrálni a jól-lét állapotát, és megérteni, mi az, ami vitalizál és mi az, ami leszív, hogy egy olyan életet építhess magadnak, ami feltölt téged.

 • Olyan rituálékat és aktivitásokat tervezni, amelyek erősítik a mély kapcsolódás élményt, és élvezetesek, eredményesek és élvezetesek.

 • Olyan technikákat fejleszteni, amelyekkel képes vagy aktiválni és motiválni önmagad a nehéz élethelyzetekben.

 

A cél az, hogy a mindennapjaidban:

 

 • Többször legyél jól, mint rosszul.

 • Olyan emberek vegyenek körül, akikkel jól érzed magad.

 • Olyan tevékenységeket űzz, amiktől jól vagy.

 • Olyan helyeken tartózkodj, ahol jól érzed magad.

 • Tudatosan vezessen az, amiért szeretsz élni.


 

Az aktiváló tanácsadás hasznos lehet azok számára, akik úgy érzik, hogy a jól-lét állapota és annak minőségei elérhetetlenek vagy idegenek számukra, és ezért szeretnének minél többször belehelyezkedni, hogy így integrálják azt a mindennapi aktivitásrendszerükbe.

Az egyéni tanácsadás történhet mind személyesen, mind az online térben.

Készen állsz rá, hogy a jól-lét napi gyakorlásával szisztematikusan átalakítsd az életed? 

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat >>

Ügyfélreflexiók

“A Lilivel való közös munka egy olyan önismereti és önfejlesztő élmény, amivel eddig nem találkoztam. A leghasznosabb számomra az volt, hogy nem csak kognitív szinten segített újrakeretezni a behozott élményeket, hanem nagy hangsúlyt kaptak a testben megjelenő érzetek és az intuitív vizuális gyakorlatok is. Ezek a testérzet-központú gyakorlatok erősen megmaradtak bennem és abban is segítettek, hogy gyorsan felismerjem a számomra kellemetlen, nehéz, vagy egyszerűen csak az engem nem támogató helyzeteket, regisztrálni tudjam őket, és az ülésen kifejlesztett módszerekkel ezeken változtatni tudjak. A foglalkozás végére több saját reziliencia-fejlesztő rituálét is ki tudtam alakítani, és egy olyan, addig homályos identitás-részt sikerült megerősíteni magamban, ami másfél év elteltével is meghatároz, inspirál és rengeteg energiát ad. Nagyon hálás vagyok a különleges közös munka élményéért, az izgalmas, önazonos eredményért, és a profi támogatásért!” - P.R.

—  Name, Title

Szeretnél többet megtudni a szolgáltatásról?


Jelentkezz az ingyenes próbaülésre!