Aktiváló mentálhigiénés tanácsadás

Mozdulj el tudatosan a megrekedtség állapotából a jól-lét irányába.

Ha életünkbe új gondolkodásmódokat és egészségesebb viselkedésmintákat építünk, a jól-lét egyre többször és egyre hosszabb ideig uralja napjainkat.

Aktiváló mentálhigiénés tanácsadásom letisztult tudományos összefüggésekkel, testközpontú technikákkal és praktikus gyakorlatokkal segít megérteni saját komplex működésed, és segít megérteni, hogyan változtathatsz rajta annak érdekében, hogy tudatosan mozdíthasd magad a megrekedtség állapotából a jól-lét irányába . A tanácsadás gyakorlóterében olyan új gondolkodásmódokat és viselkedésmintákat fejlesztünk, amikkel harmonizálhatod idegrendszered, tudatos gyakorlásukkal pedig az életedet is. Az aktiváló folyamat során szerzett pozitív megerősítő tapasztalatok lépésről lépésre csökkentik a szorongást a testedben, és oldják a depresszív hangulatodat, hogy egy sokkal nyugodtabb, kapcsoltabb, inspiráltabb és teljesebb életet élhess.

 

Fontos: az aktiváló munka eltér a hagyományos dialogikus mentálhigiénés gyakorlatoktól. Itt a hangsúly a gyakorlásra és a megélt tapasztalat elmélyítésére kerül, ez ugyanis a szemlélet-, és viselkedésváltozás alapja. Az aktiváló ülések alatt olyan egyedi kognitív és testorientált módszertanokkal dolgozunk, mint:

A tapasztalataink formálják agyunkat – életünk végéig.

Vajon hogyan alakíthatod tudatosan úgy a mindennapok élményeit, hogy azok a jól-lét állapotát erősítsék a testedben, az elmédben és a kapcsolataidban?

Aktiváló tanácsadásomon mélyen praktikus és hatékony technikákat sajátíthatsz el. Ezek napi gyakorlásával, saját erődből a jól-lét állapotára válthatsz, és fókuszáltan erősítheted azt a rendszeredben, lépésről lépésre az alábbiak szerint :

 

  • Élethelyzetek és lehetőségek tudatosítása

  • Pozitív viselkedésminták és szokások kialakítása

  • Figyelem fókuszálása és elmélyülés

  • Feszültségoldás

Elveszettnek érzed magad, és nem tudod pontosan megfogalmazni, hogy mi a baj? Az érzés csak úgy váratlanul bukkant fel benned, vagy egy bizonyos esemény váltotta ki? Kilátástalannak tűnik minden, és azt éled meg, hogy nincs mit tenni? Esetleg ott küzdesz, ahol nem kellene? Vagy üresség van benned akkor, amikor érezned kellene? Tehetetlennek, elveszettnek vagy magányosnak érzed magad? Gúzsba köt a feszültség – képtelen vagy aludni, jókat enni, mozogni, alkotni vagy örömtelien kapcsolódni másokkal?

Megrekedtél?

Bármi is legyen benned, egy biztos: kíváncsi vagy, mert itt vagy, ezen az oldalon, ami azt jelenti, hogy szeretnéd megérteni a helyzetedet, és szeretnél változtatni rajta. A kíváncsiságod az egyik legfontosabb erőforrásod ahhoz, hogy képes légy megküzdeni a nehéz élethelyzeteddel, amit stresszesen, aggodalommal, szorongóan vagy esetleg depresszíven élsz meg. Ezt megtapasztaltam.

Az első fontos lépést tehát már megtetted; itt vagy.
Ha készen állsz rá, akkor jöhet a következő:

Az sem baj, ha még nem állsz készen. Olvasd tovább az aktiváló mentálhigiénés gyakorlat leírását, hogy megerősödj a döntésedben!

Ügyfélreflexiók

“A Lilivel való közös munka egy olyan önismereti és önfejlesztő élmény, amivel eddig nem találkoztam. A leghasznosabb számomra az volt, hogy nem csak kognitív szinten segített újrakeretezni a behozott élményeket, hanem nagy hangsúlyt kaptak a testben megjelenő érzetek és az intuitív vizuális gyakorlatok is. Ezek a testérzet-központú gyakorlatok erősen megmaradtak bennem és abban is segítettek, hogy gyorsan felismerjem a számomra kellemetlen, nehéz, vagy egyszerűen csak az engem nem támogató helyzeteket, regisztrálni tudjam őket, és az ülésen kifejlesztett módszerekkel ezeken változtatni tudjak. A foglalkozás végére több saját reziliencia-fejlesztő rituálét is ki tudtam alakítani, és egy olyan, addig homályos identitás-részt sikerült megerősíteni magamban, ami másfél év elteltével is meghatároz, inspirál és rengeteg energiát ad. Nagyon hálás vagyok a különleges közös munka élményéért, az izgalmas, önazonos eredményért, és a profi támogatásért!” - P.R.

A jól-lét hiányát tapasztalod a szervezetedben?


Egyeztessünk egy időpontot, amikor közösen feltérképezhetjük, hogy a munkahelyi aktiváló mentálhigiénés gyakorlat, hogyan segíthet a jól-lét megteremtésével elmozdítani az üzleti rendszeredet
a növekedés irányába