top of page

dec. 30., Sze

|

Google Meet

2020 reflexiós útja | Facilitált évértékelés és tervezés

Egy izgalmas útra invitállak, ahol a rendszerszemlélet mentén reflektív kérdések, aktivitások és gyakorlatok segítségével visszatekinthetsz, feltérképezheted az elmúlt éved, és leszűrheted azt, hogy miben fejlődtél, és min szeretnél változtatni az elkövetkezendő esztendőben.

2020 reflexiós útja | Facilitált évértékelés és tervezés
2020 reflexiós útja | Facilitált évértékelés és tervezés

Időpont és helyszín

2020. dec. 30. 9:00 – 18:00

Google Meet

Az eseményről

Egy izgalmas útra invitállak, ahol a rendszerszemlélet mentén reflektív kérdések, aktivitások, és gyakorlatok segítségével visszatekinthetsz, feltérképezheted az elmúlt éved, és leszűrheted; miben fejlődtél, és min szeretnél változtatni az elkövetkezendő esztendőben.

A reflexió gyakorlata segít a mélyebb megértésben, a fejlődésben, és abban, hogy cselekedeteiddel olyan életet építs, amilyenre vágysz.

A tizenkét hónap feltérképezése során olyan, a jól-lét megteremtéséhez szükséges értékeket vizsgálunk mint például az együttérzés, a reziliencia, a kapcsolódás, a kreativitás és az integráció.

A visszatekintés során újra bejárhatod az év magas és mély pontjait, átélheted újra a nagyszerű eredményeid, és őszintén megvizsgálhatod, majd megfogalmazhatod, hogyan formált ez az év, és miben szeretnél változni, és változtatni a következő 365 nap során.

Mit tanultál az elmúlt év tapasztalataiból? Kivel tudtad megélni a mély kapcsolódást? Mely tevékenységek töltöttek el jó érzéssel? Volt-e olyan élményed, ami új értelmet adott az életednek?

Ezen és hasonló kérdések mentén vizsgálódunk a csoportos tervezői folyamat során.

A program részletei:

A program időpontja: 2020.12.30. 9:00-18:00

A program helyszíne: online, Google Meet 

Részvételi díj: bruttó 25 000 forint / fő

Résztvevők száma: 4 fő

A részvételi díjról és a lemondási feltételekről bővebben a regisztrációt visszaigazoló emailben olvashatsz.

A program pontos ütemrendjéről a részvételi díj befizetését követően tájékoztatlak. 

A rendszergondolkodáson alapuló tervezői gyakorlat jórészt a reflexióról szól, amely során megtestesítjük, feltérképezzük, értelmezzük a vizsgált környezetet, és leszűrjük azt; kik vagyunk azon belül, és min kell változtatnunk ahhoz, hogy jobbá tegyük azt.

A hét év rendszerelvű tanácsadói gyakorlatom során számtalan üzleti és szervezeti modellépítést, vezetői és rendszerváltozás stratégiaalkotást, termék és szolgáltatás tervezést facilitáltam az integratív és komplex építészeti rendszergondolkodás mentén, amit különböző akadémiákon és konferenciákon tanítottam is. A letisztult rendszertervezői struktúra mentén bármilyen ökoszisztéma innoválható, azaz megújítható, legyen szó akár egy épületről, egy üzleti környezetről, egy csapat működéséről, egy karrierútról, egy napról, egy bizonyos tevékenységről vagy élményről. Ezt a szemléleti és gyakorlati rendszert fokozatosan formálták és mélyítették az elmúlt éveim személyes és szakmai tapasztalatai, valamint a tanulmányaim. A bioszisztemikus képzés során egy mélyebb szemléletet sajátíthattam el a stressz pszichológiájáról és annak oldásának egyszerű és praktikus technikáiról. A mediátori gyakorlat többek között fejlesztette a stabil és független facilitátori jelenlétemet, valamint a reflektív kérdezéstechnikámat. A mentálhigiéné képzés pedig átkeretezte, és összerendezte mindezt egy olyan tanácsadói gyakorlatba, amelynek célja az egyéni és közösségi jól-lét megteremtése. A szakmai érdeklődésem és szenvedélyem fókuszában pedig az áll, hogyan teremthetjük ezt meg a rituáléink (szokásaink és rutinjaink) tudatos tervezésével. Ez egy gyönyörű rendszergondolkodói téma, és túl ezen, egy megfogható, praktikus, a mindennapokban alkalmazható élménytervezői gyakorlat, amit szeretnék átadni az egyéni és csoportos tanácsadásaim során.

Ez az évértékelő utazás is egy ilyen esemény, ahol 8 órában 3 utazótárssal visszatekinthetsz az elmúlt évedre, mérlegelhetsz, és a fejlődés lehetőségeit fókuszban tartva megfogalmazhatod szándékod az előtted álló tizenkét hónapra. A folyamat során tanulmányozhatod; mi az ami működött, mi az, ami nem, és mi az, ami hiányzott az elmúlt évben.

Az élet hihetetlen gyorsan telik, és mintha évről évre gyorsabban telne. Világunk pedig egyre kiszámíthatatlanabb módon működik, ezt talán megerősíti az elmúlt, válságokkal terhelt, bizonytalan év is. Talán pont ezért, nehezünkre eshet visszatekintenünk, és hittel előre néznünk.

Ezen reflexió során más fényben tekinthetsz rá az éved térképére, és olyan összefüggésekre láthatsz rá, amik eddig fel sem tűntek, és a fejlődés lehetőségét tartogatják számodra a jövő évre.

A reflexió és a levont tanulságok által visszaveheted az irányítást az életed felett.

Csatlakozz az úthoz, és vedd a kezedbe a jövő évedet!

Social Share

bottom of page