top of page

jan. 22., Szo

|

Location is TBD

"A hála aktiválása" workshop

A januári aktiváló mentálhigiénés műhely megteremti számodra azt a teret, ahol megértheted, átélheted és fejlesztheted a hálaadás-rituálédat, aminek rendszeres gyakorlásával megerősítheted a jól-létedet a mindennapjaidban.

Az esemény megtelt
Egyéb rendezvények
"A hála aktiválása" workshop
"A hála aktiválása" workshop

Időpont és helyszín

2022. jan. 22. 10:00 – 22:05

Location is TBD

Az eseményről

A legtöbben már tudják; hálát adni jó. Azt viszont kevesen tudják, hogy pontosan miért jó, és hogyan kell azt gyakorolni ahhoz, hogy hatékony legyen. A kutatási eredmények kimutatták, hogy a hálaadás-gyakorlata az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módja annak, hogy olyan köröket aktiváljunk az agyunkban, amik hatására csökken a félelmünk, erősödik a motivációnk és általában boldogabbnak érezzük magunkat.

Ahhoz, hogy élni tudjunk a hálaadás huzalozó erejével megvan az, hogyan kell azt végeznünk. A köztudatban elterjedt hálaadás technikák nagyrésze, mint például a köszönetlista-írás, nem képesek ezt a hatást kiváltani, nem hatékonyak. A vizsgálatok szerint ahhoz, hogy a hála érzése igazán átjárhasson és formálhasson minket olyan valós történetekre kell összpontosulnia, mely során valakinek az őszinte háláját fogadtuk vagy szemtanúi voltunk a nagylelkű gesztusnak. Ebből kiderül, hogy a hála is kapcsolati kontextusban, valós és átélt élmények által fejti ki igazán az erejét.

A januári aktiváló műhely megteremti számodra azt a teret, ahol megértheted, átélheted és fejlesztheted a saját hálaadás-rituálédat, aminek rendszeres gyakorlásával megerősítheted a jól-létedet a mindennapjaidban.

Az aktiváló kiscsoportos munkát egy munkafüzet fogja vezetni, amit majd otthon újra elővehetsz és a segítségével tovább fejlesztheted a hálaadás-gyakorlatodat. A műhelymunka során a rendszergondolkodás, a nonverbális testmunka és a viselkedés-aktiválás módszereivel formáljuk a logikánkat a háláról, fokozzuk annak az átélését és aktiváljuk azt, mint rituálé a hétköznapjaikban.

A hálaadás-gyakorlatának ott kell lennie a szokásrendjében azoknak, akik tudatosan tenni akarnak a mentális és fizikai egészségükért. Ez a workshop abban szeretne segíteni, hogy kialakíthasd a számodra ideális hálaadás-gyakorlatot.

Mivel a hála kapcsolati élményekből táplálkozik, ezért fontos, hogy tudatosan feltöltsük az emléktárunkat olyan megerősítő tapasztalatokkal, amiket felidézhetünk és újra átélhetünk. Ha hiányt szenvedsz a hálaaktiváló élményekben, akkor lehetőséged van rá, hogy:

  • több műhelymunkához is kapcsolódj a hónap során,
  • a résztvevőkkel hálaköröket alkossatok és később együtt gyakoroljatok,
  • élj az egyéni konzultáció lehetőségével, ami segíthet elmélyíteni a hála élményét az emberi kapcsolataidban.

Az aktiváló mentálhigiénés gyakorlatnak fontos része a tudományos összefüggések tiszta és praktikus átadása, amik segítenek új szempontrendszerben értelmezni a jól-lét jelenségeit és az élethelyzeteket. Íme két fontos tanulmány, ami hatással lehet arra, ahogyan a háláról gondolkodsz és gyakorlod azt:

Fox, G., Kaplan, J., Damasio, H., & Damasio, A. (2015. szeptember 30). Neural correlates of gratitude. www.frontiersin.org.

Hazlett, L., Moieni, M., Irwin, M., Haltom, K., Jevtic, I., Meyer, M., . . . Eisenberger, N. (2021. április 28). Exploring neural mechanisms of the health benefits of gratitude in women: A randomized controlled trial. www.sciencedirect.com.

A workshop facilitátora:

Gulbert Lili mentálhigiénés szakember és mediátor

Az esemény részletei:

Időpont: 2022. január 16. 10-17 óra

Helyszín: a jelentkezésed véglegesítését követően informálunk róla

Részvételi díj: 15.000 Ft (ismétlés esetén 8000)

Résztvevők létszáma: 4fő

Jelentkezési határidő: 2022. január 9.

! Előfordul, hogy a regisztrációt visszaigazoló emailt (ami a jelentkezés további lépéseit tartalmazza) a gmail rendszere a SPAM vagy a KUKA mappába helyezi. Ha nem találod a bejövő leveleid között az automatikus levelet, akkor kérlek, ellenőrizd ezekben az almappákban. Ha ott sincs, akkor írj az info@liligulbert.com címre.

Social Share

bottom of page