top of page

jún. 23., V

|

Budapest

A kapcsolati határstílusok tudatos formálása

Tematikus mentálhigiénés workshop, melyen beazonosíthatod a kapcsolati határstílusodat, és eszközöket kaphatsz annak tudatos formálásához.

Regisztráció lezárult
Más események
A kapcsolati határstílusok tudatos formálása
A kapcsolati határstílusok tudatos formálása

Time & Location

2024. jún. 23. 10:00 – 19:00

Budapest, Budapest, Fényes Adolf u. 6, 1036 Hungary

About the event

A foglalkozás célja

Az egészséges és rugalmas kapcsolati határok kialakítása a békés, örömteli és kielégítő élet egyik sarokköve. Sokan küzdenek olyan kapcsolati nehézségekkel, amelyek határállítási problémákból fakadnak – legyen szó akár a határok hiányáról, a túlságosan merev határokról vagy a következetlen határszabás mintájáról. Ezek a kihívások eredhetnek a kötődési örökségünkből vagy a tanult implicit viselkedésmintáinkból, amik miatt védtelennek és kiszolgáltatottnak érezhetjük magunkat a kapcsolatainkban.

“A saját és mások testjelzéseinek tudatosításával, valamint új szomatikus és verbális határtartó szokások gyakorlásával a korábban automatikus kapcsolati határstílusunkat tudatos választássá alakíthatjuk.” – Pat Ogden

Ezen az foglalkozáson testorientált, kognitív és kreatív technikák segítségével feltérképezheted a kapcsolati határstílusodat, majd megvizsgálhatod, hogy ezek a stílusok hogyan jelennek meg a jelenlegi kapcsolataidban, és hogyan alakíthatnád át azokat tudatosan a kapcsolati dinamikáid javítása érdekében. A kiscsoportos, négyfős csoportmunka során megosztunk, alkotunk, mozgunk, kísérletezünk és végül stratégiát alkotunk, ami segíthet számodra az új viselkedésminta gyakorlásában a mindennapjaid során.

Kinek lehet hasznos

Ez a mentálhigiénés foglalkozás hasznos lehet mindazok számára, akik kapcsolataikban különféle határokkal kapcsolatos kihívásokkal néznek szembe:

- Nehezen mondanak "nemet": nehezen tudják érvényesíteni véleményüket és szükségleteiket, valamint megőrizni egyéniségüket a kapcsolataikban.

- Túlságosan bevonódnak: akik túlzottan részt vesznek mások életében, nehezen tudják megkülönböztetni saját érzelmeiket és szükségleteiket, gyakran érzik magukat áldozatnak vagy cserbenhagyottnak.

- Kiszámíthatatlanok: akik hol túlzottan nyitnak mások felé, hol pedig hirtelen zárnak és  elszigetelődnek.

- Merevek a határaik:  akik túlságosan határozott határokat szabnak meg, krónikus bizalmatlanságot, feszültséget és érzelmi távolságtartást tapasztalnak.

Ezen a workshopon a résztvevőknek lehetőségük lesz:

- Tudatosítani a saját kapcsolati határstílusukat.

- Beazonosítani a stílusok mögött rejlő meggyőződéseiket.

- Olyan technikákat tanulni, amelyek segítségével tudatosan alakíthatják határaikat, hogy egészségesebb és teljesebb kapcsolatokat építhessenek.

A foglalkozás végére a részvevők olyan alapvető kapcsolati tudásra - ismeretekre és gyakorlati eszközökre - tesznek szert, amivel hatékonyabban kezelhetik kapcsolati határaikat, így jobban élvezhetik kapcsolódásaikat.

Szeretettel várlak a foglalkozáson,

Lili

Az esemény részletei:

Csoportvezető: Gulbert Lili mentálhigiénés szakember

Időpont: 2024. június 23. 10-18 óra

Helyszín: 1027 Budapest, Fényes Adolf utca 6-12.

Létszám: 4 fő

Jelentkezési határidő: 2024. június 20.

Részvételi díj: 35000 Ft

A részvételi díj magában foglalja a foglalkozás munkafüzetét, a gyakorlatokhoz szükséges eszközöket, valamint egy egyéni konzultáció lehetőségét.

Regisztrációs díj: 20000 Ft (díjbekérő ellenében fizetendő)

Share this event

bottom of page