top of page

Új podcast epizód: Tudatos Szokásépítés

Hogyan építhetünk be új, a jól-létünket erősítő szokásokat az életünkbe?

Ebben az epizódban a jól-lét tudatos megerősítése lesz a fókuszban. Áttekintjük a szokások alakításának és megtörésének tudományát, valamint azt, hogy a fiziológiánk és a neuroplaszticitás (agyunk újrahuzalozódásának képessége) hogyan játszik közre ezekben.


Szó esik a tudatos tervezés rendszerszemléletéről, amely hatásmechanizmusok mentén vizsgálja a szokásrend átalakítását - az átalakítás mindig az optimális működésünk elérésének érdekében történik.


Megvizsgáljuk azt a kérdést, hogy vajon jutalmaznunk kell-e magunkat az eredményeinkért, ha igen, akkor hogyan. Valamint alkalmazható ismeretek segítségével modellezzük a könnyed élet megteremtésének lehetőségét.


A hanganyag tudományos összefüggései és praktikái hasznosak lehetnek azok számára, akik tudatosabban szeretnék alakítani a szokásaikat a párkapcsolatukban, a munkájukban, az alkotói folyamataik során, az egészségük érdekében – minden olyan területen, ahol viselkedésváltozásra van szükség az egyéni és a közösségi jól-lét megteremtésének érdekében.
Linkek:


Psychology of Habits

Intervention to Modify Habits

How are habits formed: Modeling habit formation in the real world

The Eighty Five Percent Rule for optimal learning
Podcast:

Ha szeretnéd elsajátítani a szokásváltoztatás gyakorlatát, akkor csatlakozz a Tudatos Szokások Támogatókörhöz >>

Szeretnéd emailben megkapni a következő cikket?
Akkor íratkozz fel a levelezőlistámra

Köszönöm, hogy feliratkoztál!

bottom of page