top of page

Somatic Mindfulness gyakorlócsoport

Ezen a mindfulness- alapú mentálhigiénés foglalkozáson megtapasztalhatod, hogyan segíthet neked a testfókuszú jelenlét gyakorlata abban, hogy tudatosabban dönts és változtass. A testfókuszú jelenlét többet jelent a tudatos vagy teljes jelenlét-élmény építőelemeinek tudatosításánál és alakításánál. A mindfulness legáltalánosabb jelentése: felébredünk az „autopilóta” üzemmódban élt életből, és érzékenyebbé, tudatosabbá válunk a mindennapjaink tapasztalataiban meghúzódó lehetőségekre. Az automatikusról a receptív működésre való átállás lehetővé teszi, hogy jobban jelen legyünk, és mélyebben kapcsolódjunk.

 

A testorientált munka során olyan tanulható készségeket fejlesztünk, amelyek igazoltan hozzájárulhatnak a jól-létünkhöz:

 

 • BELSŐ BIZTONSÁG

 • NYITOTT TUDATOSSÁG

 • FÓKUSZÁLT FIGYELEM

 • EGYÜTTÉRZÉS

 

Ha fejlesztjük ezen készségeinket, jobban álljuk majd az élet viharait, valamint a mindennapjainkban többször és tovább éljük át a nyugalom, az öröm állapotát.

 

Mit jelent számomra a mindfulness, és mint testorientált mentálhigiénés szakember hogyan fejlesztem? Erről itt olvashatsz>>

 

www.liligulbert.com/mindfulness

www.liligulbert.com/post/testfokuszujelenlet

A foglalkozás gyakorlóterében kifejlesztheted a saját testfókuszú jelenlétedet erősítő gyakorlatodat, melynek otthoni gyakorlásával csillapíthatod a szorongásodat, megnyithatod a szíved a napjaid tapasztalataiban rejlő lehetőségekre, tudatosan fókuszálhatod a figyelmed, és energikusan tehetsz azokért, így jobbá teheted a saját életedet és mások életét, vagy általában a világodat.

 

Így építheted tudatosan a változást az életedben a testfókuszú jelenlét gyakorlásával.

 

 

Szeretettel ajánlom a foglalkozást azoknak,

 

 • akik hajlamosak túl sokat rágódni a múlton és aggódni a jövő miatt,

 • akik nehezen tudják beazonosítani az érzéseiket,

 • akik szeretnék megtanulni, hogyan reagálhatnak másképp bizonyos helyzetekben,

 • akik szeretnék csillapítani elégedetlenségüket, félelmüket, szorongásukat vagy ingerlékenységüket,

 • akik szeretnék kimozdítani magukat az elszigeteltség állapotából,

 • akik szeretnék jobban megismerni önmagukat,

 • akik azon dolgoznak, hogy békésebb és örömtelibb kapcsolatokat építsenek.

 

 
A mindfulness igazoltan csökkenti a stresszt, fejleszti az önszabályozás, a fókusz és a koncentráció képességét; segít tolerálni az érzelmeinket és tisztábban gondolkodni; kiegyensúlyozottabbá tesz minket, és javulnak a kapcsolati készségeink. Így szinte mindenki számára előnyös lehet a mindfulness gyakorlása. – Pat Ogden

 

Csatlakozz a havonta megrendezendő foglalkozás nyitott csoportjához!
Minden hónap első vasárnapján, 9–16 óra között találkozunk Budapesten.
Nincsenek közelgő események
bottom of page