top of page

Expresszív gesztusmunka

Az egyéni gesztusrajz-foglalkozáson az expresszív mozdulataiddal kiadhatod magadból azt, ami nyomaszt, és ráhangolódhatsz a következő lépésre.

Az Expresszív Gesztusmunka kreatív testorientált gyakorlat, amely szabad rajzmozdulatokkal segíti az átélt élmény testérzeteinek beazonosítását, átalakítását és megerősítését – mindezt traumatudatosan. A résztvevők a vezetett expresszív testorientált gyakorlat során a dinamikus és intenzív mozdulatok által oldhatják a feszültségüket, kilazíthatják merevségüket, és kiadhatják nehéz érzéseiket. Az enyhülést követően a küzdelmes testi reakciók csillapodnak, az izmok lazulnak, és felbukkannak a rejtett szükségletek, amelyek inspirálják a képzeletet, és megerősítik az első lépéseket a változás érdekében. Ezen belső változás erőforrása pedig a testérzetektől függően szabályos vagy szabálytalan formákat képező, biztonságot adó vonalak érzése.

 

 

A foglalkozás során csukott szemmel rajzolunk nagy papírokra. Ülve vagy állva végezzük a testmunkát, ez mindig a foglalkozás helyszínétől függ. Az expresszív gesztusrajzolás során nem képeket alkotunk, hanem karjaink mozdulataival kifejezzük az átélt érzeteinket. A dinamikus és olykor intenzív mozdulatok segítségével felszabadíthatjuk a feszültségünket, megnyugtathatjuk magunkat, és megerősíthetjük a pozitív tapasztalatainkat, amelyek irányt adhatnak életünk változ(tat)ásának. Ez a rajzélmény megerősítheti benned azt, hogy te alakítod az életed (illetve azt, ahogy azt átéled), és mindened megvan ahhoz , hogy ezzel a szabadságoddal élj. 

 

Az Expresszív Gesztusmunka gyakorlásával erősítheted a testtudatosságod, stabilizálhatod a jelenléted, leföldelheted az önbizalmad, és aktiválhatod a kreativitásod.

bottom of page