top of page

Somatic Mindfulness Műhely

Testorientált mentálhigiénés foglalkozás, amely segíthet: csökkenteni a szorongásod, földelni a jelenléted, kinyitni a szíved az új lehetőségekre, és összpontosítani a figyelmed a megvalósítás első lépéseire.

Ezen a mindfulness-alapú, aktiváló mentálhigiénés foglalkozáson megtapasztalhatod, hogyan segíthet neked a testfókuszú jelenlét gyakorlata abban, hogy tudatosabban dönts és változtass. A testfókuszú jelenlét többet jelent a tudatos vagy teljes jelenlét-élmény építőelemeinek tudatosításánál és alakításánál. A mindfulness legáltalánosabb értelmében azt jelenti, hogy felébredünk az „autopilóta” üzemmódban élt életből, és érzékenyebbé, tudatosabbá válunk a mindennapjaink tapasztalataiban meghúzódó lehetőségekre. Az automatikusról a receptív működésre való átállás lehetővé teszi, hogy jobban jelen legyünk, és mélyebben kapcsolódjunk.

 

A testorientált munka során olyan tanulható készségeket fejlesztünk, amelyek igazoltanhozzájárulhatnak a jól-létünkhöz:

 

-        BELSŐ BIZTONSÁG

-        NYITOTT TUDATOSSÁG

-        FÓKUSZÁLT FIGYELEM

-        EGYÜTTÉRZÉS

 

Ha fejlesztjük ezen készségeinket, jobban álljuk majd az élet viharait, valamint a mindennapjainkban többször és tovább éljük át a nyugalom, az öröm állapotát.

 

Mit jelent számomra a somatic mindfulness, és mint testorientált mentálhigiénés szakember hogyan fejlesztem? Erről itt olvashatsz>>

 

www.liligulbert.com/mindfulness

 

www.liligulbert.com/post/testfokuszujelenlet

 

 

A foglalkozás gyakorlóterében kifejlesztheted a saját testfókuszú jelenlétedet erősítő gyakorlatodat, melynek otthoni gyakorlásával csillapíthatod a szorongásodat, megnyithatod a szíved a napjaid tapasztalataiban rejlő lehetőségekre, tudatosan fókuszálhatod a figyelmed, és energikusan tehetsz azokért, így jobbá teheted a saját életedet és mások életét, vagy általában a világodat.

 

testfókuszú jelenlét gyakorlásával így építheted tudatosan a változást az életedben.

 

Szeretettel ajánlom a foglalkozást azoknak,

 

-        akik szorongással kelnek reggelente,

-        akik a céltalanság ürességét élik meg,

-        akik életük megújításán dolgoznak,

-        és akik érzik, sokkal több van bennük.

 

 

"A mindfulness igazoltan csökkenti a stresszt, fejleszti az önszabályozás, a fókusz és a koncentráció képességét; segít tolerálni az érzelmeinket és tisztábban gondolkodni; kiegyensúlyozottabbá tesz minket, és javulnak a kapcsolati készségeink. Így szinte mindenki számára előnyös lehet a mindfulness gyakorlása." – Pat Ogden

 

 

A tematikus foglalkozás gyakorlótere havonta a rendelkezésedre áll, hogy megoszd a tapasztalataidat és a kísérésemmel tovább fejleszd a testorientált gyakorlatodat, ami segít tudatos jelenléttel megküzdeni az aktuális kihívásaiddal.

 

 

Résztvevők visszajelzései a foglalkozásról:

 

Mit adott számodra a foglalkozás? Mit viszel magaddal?

 

“ Megerősítést. A sok éves terápiás folyamatot követően ma megerősödött bennem, hogy amúgy én alapvetően tök jól vagyok, jó úton haladok, csak arra kell fókuszálnom, ami előre visz, nem pedig bele ragadni a negatívba.

Mi az, ami előre visz? Nem megfeledkezni dolgokról. A mai foglalkozáson például eszembe jutott a víz fontossága, hogy mennyire szeretem az óceánt, illetve hogy mennyire vizuális vagyok.

Ami még fontos: Saját magam nyugalmáért én vagyok a felelős!”

 

“Világos, tiszta, érthető megerősítést és útmutatást. Gyors és használható, új lehetőségeket, hogy önmagamhoz férjek. Ez a módszer szokatlanul különleges a lehető legjobb értelemben.” 

bottom of page