top of page

máj. 13., H

|

Jurányi u. 10

A tudatos változ(tat)ás gyakorlata: Hogyan segíthet a testünk bölcsessége a jól-létünk megteremtésében?

Az előadás egy átfogó képet kíván adni arról, hogyan kapcsolódhatunk testünk bölcsességével, és használhatjuk azt, mint erőforrást ahhoz, hogy jobban legyünk, jobban kapcsolódjunk, és jobban éljünk?

A tudatos változ(tat)ás gyakorlata: Hogyan segíthet a testünk bölcsessége a jól-létünk megteremtésében?
A tudatos változ(tat)ás gyakorlata: Hogyan segíthet a testünk bölcsessége a jól-létünk megteremtésében?

Time & Location

2024. máj. 13. 18:00 – 20:30

Jurányi u. 10, Budapest, Jurányi u. 10, 1027 Hungary

Guests

About the event

test bölcsessége többnyire még kiaknázatlan erőforrás a segítői gyakorlatokban, pedig a test – gesztus, testtartás, hangszín, arckifejezés, tekintet, mozgás – által elmesélt „szomatikus narratíva” sokkal kifejezőbb, mint a szóban elmesélt történet.

A test nyelve implicit jelentéseket közöl, modellezi a kapcsolati minták dinamikáit, és feltárja a belső bizonytalanságból eredő feszültség-elakadás feloldásának a lehetőségét. A testorientált gyakorlatok alkalmazása a segítő beszélgetések során mélyíti az önismeretet és megteremti a tudatos változ(tat)ás lehetőségét.

Hogyan?

Ez a gyakorlatorientált mentálhigiénés előadás erre a kérdésre szeretne választ adni, hogy az önismereti úton járok számára egyértemű legyen az, hogyan használhatják a test bölcsességét a változ(tat)ás érdekében.

Először áttekintünk néhány testorientált alapkoncepciót az agy, a test és az idegrendszer szerepéről a jól-lét állapotának megerősítésében, majd az előadás második felében fókuszunkat a gyakorlati munkára helyezzük, arra a kérdésre, hogy hogyan tanulható a szomatikus erőforrások beazonosítása, megtestesítése és alkalmazása, valamint újak fejlesztése. Végezetül pedig ránézünk a nagy egészre: hogyan képes a testorientált gyakorlat alulról-felfelé pozitív hatást aktiválni a jelenlétünkben, a kapcsolatainkban, és úgy általában az életünkben. Az interaktív bemutató során játékos feladatok segítik a résztvevőket, hogy az elhangzottakat alkalmazható ismeretként vigyék magukkal, amit aztán mindennapjaikban gyakorolhatnak.

Az előadáson elhangzott koncepciók, technikák és feladatok nem képeznek önálló módszertant, hanem azt kívánják bemutatni, hogy a testorientált gyakorlatok eseti, ám tudatos alkalmazása, hogyan segítheti az önismereti munkát és a mentális egészség megerősítését.

 

Az esemény részletei:

Elődadás témája: A tudatos változtatás gyakorlata

Időpontja: 2024. május 13. 18:00 - 20:30

Helyszín: Budapest (a pontos helyszínről később tájékoztatunk)

Férőhely: 12 fő

Részvételi díj: 5000 Ft

Jelentkezési határidő: 2024. május 12.

Share this event

bottom of page