top of page

ápr. 18., Cs

|

Fényes Adolf u. 6

Traumatudatos női vezetői kör

Szupervíziós csoport olyan női vezetőknek, akik szeretnék egyesíteni és autentikusan kifejezni a bennük rejlő együttérzést és erőt.

Traumatudatos női vezetői kör
Traumatudatos női vezetői kör

Time & Location

2024. ápr. 18. 17:00 – 2024. okt. 17. 21:00

Fényes Adolf u. 6, Budapest, Fényes Adolf u. 6, 1036 Hungary

About the event

„A négyfős körben teret adunk az ünneplésnek. Ünnepeljük a megtartó erőnket, érzékenységünket, kreativitásunkat és szépségünket. Ünnepeljük, milyen messzire jutottunk azóta, hogy anyáink, nagyanyáink és dédanyáink elkezdték felemelni a hangjukat. Örökségünket ápolva kutatjuk egyedi hangunk erejét, hogy megtanuljunk könnyed magabiztossággal teret adni önmagunknak és annak a változásnak, amelyet kapcsolatainkban, közösségeinkben, bizonyos környezetekben vagy a világunkban látni szeretnénk.” – Gulbert Lili, mentálhigiénés szakember, a kör facilitátora

A Traumatudatos női vezetői kört az Újrakezdők önismereti csoport és a Systemic Leadership Activation-tanácsadás együttesen inspirálta. Arra fókuszál, hogy támogatást adjon az elfáradt, vezetői pozíciójukban elveszett vagy ismétlődő negatív kapcsolati helyzeteikkel mit kezdeni nem tudó nőknek. A szupervíziós csoportfoglalkozásokon a résztvevők mélyebben megismerhetik önmagukat szakmai környezetükben, illetve megtanulhatják tudatosabban alakítani jelenlétüket és kapcsolataikat a mindennapjaikban.

Kiket várunk a szupervíziós körben?

 • akik társadalmi innovációs folyamatokat vezetnek, és ehhez együttműködéseket építenek (pl. szociális vállalkozók, nonprofit szférában dolgozó szakemberek, szervezők és civil vezetők stb.),
 • akik másokat vezetnek a változás útján (pl. coachok, tanácsadók, mediátorok),
 • akik szervezetek transzformációját vezetik (pl. HR-szakemberek),
 • akik a jövő vezetőinek szemléletét fejlesztik (pl. oktatók, kutatók),
 • akik újító folyamatokat vezetnek (pl. üzleti vezetők, vállalkozók, fejlesztők)

Hogyan dolgozunk?

Hangunkon, testünkön ott van a lenyomata a korai kötődő kapcsolataink mintáinak, szocializálódási folyamatunk milyenségének – annak, ahogyan lányból nővé értünk – és életünk meghatározó, akár sokkoló negatív élményeinek. Testtartásunk, mozdulataink kifejezik azt, amit magunkról tanultunk: hogy nőként kik vagyunk, kinek kell lennünk, vagy kinek kellene lennünk, de soha nem lehetünk. Szomatikus mintáink megmutatják azokat a rejtett meggyőződéseinket, amelyek korlátoznak minket abban, hogy biztonságban és bizonyossággal éljünk az erőnkkel, és nőként elég teret nyerjünk, azaz kiteljesedjünk, akár vezetői szerepünkben is.

A negatív szomatikus minták negatív gondolatokat, érzéseket és reakciókat generálnak, az így teremtett negatív tapasztalatok pedig negatívan hathatnak önbecsülésünkre: alul- vagy felülértékelhetjük magunkat.

A féléves szupervíziós csoportmunka célja, hogy testorientált és kognitív technikákkal segítsen a részvevőknek átdolgozni az önértékelésüket torzító, ismétlődő vezetői élményeiket. A négyórás foglalkozásokon elég időt hagyunk a mély és aktív tanulási folyamatnak:

 • a szakmai élethelyzeteik és a minták tudatosításának,
 • az élmény átélésének és átalakításának,
 • az új viselkedésminta aktiválásának és gyakorlásának,
 • a pozitív vezetői jövőkép formálásának és megerősítésének.

Mit adhat a szupervíziós kör?

A részvevők a bennük kialakuló tudatosság, megerősödő jelenlét segítségével képesek lesznek szakmai környezetük dinamikáiban olvasni és korlátozó mintáikat beazonosítani, majd tudatosan változtatni azokon, hogy felszabadíthassák önmagukban azt a természetes erőt, amellyel kiegyensúlyozottan vezethetik közösségeiket a változás útján.

A 12 alkalom alatt megtalálhatják válaszaikat a következő kérdésekre:

 • Hogyan tarthatnám fenn a kapcsolatot testem intuitív bölcsességével a mindennapjaimban?
 • Hogyan erősíthetném meg a kapcsolatomat a csapatommal, közösségemmel, családommal?
 • Hogyan segíthetnék másoknak, hogy stresszes helyzetekben megtalálhassák a biztonságukat?
 • Mi a legfontosabb nekem?
 • Hogyan képzelem el a jövőmet?
 • Mit tehetnék ezért a jövőért a mindennapjaimban?

A foglalkozásokon a résztvevők azon készségeiket fejleszthetik – és ehhez aktiválhatják azon belső erőforrásaikat –, amelyekkel nagy nyomás alatt is képesek tudatosan és autentikusan cselekedni:

 • Egyértelműen megfogalmazni a meglátásaikat, szükségleteiket, iránymutatásaikat.
 • Tartani a belső határaikat, és határt jelölni másoknak.
 • Stabilan tartani a kapcsolatot önmagukkal, miközben kapcsolódnak másokkal.
 • Kapcsolati fókusszal kezelni a konfliktusokat – amelyek életünk természetes velejárói, és mindig a fejlődés lehetőségét hordozzák magukban.

Miért van a női vezetőknek szüksége támogató körökre:

A megkérdezett női vezetők csaknem fele arról számolt be, hogy a munka és a magánélet egyensúlya gyakran vagy mindig felborul. A fele pedig magas szintű kiégést tapasztalt.

A nők a vezetésben más jellegű, komplexebb kihívásokkal néznek szembe, mint férfi társaik. A szervezeteknek ezt tudatosan kell kezelnie, proaktívabb és holisztikusabb megközelítéseket kell alkalmazniuk a női vezetőik támogatására a mentális és fizikai egészségük megóvásának, és a jól-létük támogatásának az érdekében.

A Traumatudatos női vezetői kör egy független mentálhigiénés program, melynek célja megteremteni azt a semleges és biztonságos teret, amibe a vezetők kimozdulhatnak, és nyíltan megoszthatják nehéz élményeiket, letehetik terheiket, töltődhetnek és új megküzdési stratégiákat fejleszthetnek a kör kölcsönös és megtartó hálójában.

Csatlakozz a 2024. április 18-án induló csoporthoz!

Féléven át minden második csütörtökön 16-20 óra között találkozunk Budapesten.

Az eseménysorozat részletei:

Csoportvezető: Gulbert Lili mentálhigiénés szakember

Időtartam: 2024. április 18.-2024. szeptember 19.

Találkozások időpontja: minden második csütörtök 16-20 óra között

Foglalkozások száma: 12

Helyszín: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 6-8.

Létszám: 4 fő

Jelentkezési határidő: 2024. április 15.

Részvételi díj: 240000 Ft ( 20000 Ft/alkalom)

Fizetés ütemezése: 4 részletben (60000 Ft x 4)

Az első részlet befizetésével véglegesítheted a jelentkezésed a csoportba.

Share this event

bottom of page